כתבו עלינו בעיתון

נצרת: מקרוב היא נראית אחרת

לא על החומוס לבדו : ארוחת פיוז'ן בנצרת

"....נצרת היא לא רק חומוס. ובאמת, בפני המטייל הרעב עומדות מספר אפשרויות מאד מפתות. אני בחרתי ב"תשרין".

מסעדת "תשרין" ממוקמת במבנה מ-1688 ששימש בית מגורים. באופן קבוע מציפים אותה אנשי המעמד העליון בנצרת ולאחרונה גם יותר ויותר סועדים יהודים מכל הארץ. היא ממוקמת במרכז העיר העתיקה, ושייכת לדור חדש של המסעדות, דור שחרט על דגלו את סמל הפיוז'ן: מנות גורמה מערביות בתוספת הטעמים החזקים של המטבל הערבי. פתחנו במנות ראשונות מצוינות: חציל בלאדי על הגריל עם פסטו וגבינות, פטריות ממולאות גבינה ברוטב שום ולימון וסלט תרד עם נתחוני פילה ברוטב חמוץ. אני התפוצצתי רק מהפתיח הנדיב, אבל בן זוגי, בעל החיבה הלא ברורה לחמיצות, לא ויתר על מנה עיקרית והזמין עוף ממולא בשרימפס. רוטב הלימון המיוחד גרם לו להכריז בסיפוק: "זו המסעדה שלי!".

גם מצלעות הכבש ברוזמרין שנאפה בתנור העצים המיוחד, התפתינו לטעום, והוא היה מצוין.

השירות הנהדר, האווירה החגיגית ומנורות הקיר שתלויות על האבנים העתיקות, יצרו ערב מפנק במיוחד במחירים סבירים בהחלט. את הקינוחים נשאיר לדמיון, רק נאמר שבין השותפים לפשע תמצאו גלידת וניל, סילאן, שערות חלבה, פירות יער ועוד הפתעות...".

גילוי נאות ומשמח

תמרה נוביס, שכתבה את הכתבה, החליטה לכתוב על נצרת תוך כדי בילוי של סוף שבוע עם החבר. היא לא ידעה מה מחכה לה, אבל מקס, החבר שלה, זמם הפתעה. במקום הכי מתאים ובזמן הכי נכון, כשאכלו ארוחת ערב במסעדת תשרין, הוא שלף טבעת ושאל את השאלה שמרעידה לבבות: התינשאי לי? תמרה הסכימה, אלא מה. הצוות של תשרין קלט את האירוע הרומנטי שקורה אצלם בפעם הראשונה, וזינק לעבר הזוג הצעיר עם זיקוקים וקריאות שמחה. לא נותר לי אלא לקוות שתמרה לא תישכח מי שלח אותה לנצרת, המקום שבו קיבלה – גם היא – את הבשורה" (יורם ברנע, עורך מגזין "קו רקיע").

תשרין, ככר המעיין, מומלץ להזמין מקום מראש 04-6084666.

לכתבה המלאה, לחץ כאן



תמרה נוביס
מגזין "קו הרקיע", 06/09/2015